De zin en onzin van een tracker op je motor – SIZZAPP Tracker

R1200GSA

Opgeschrikt door een diefstal bij mij in de buurt ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden om mijn dure BMW GS beter te beschermen.Onzin?

Dat klinkt raar, beschermen want het onder genoemde voorbeeld is geen preventieve bescherming. Tegen diefstal beschermen begint uiteraard met het aanschaffen van een goed slot, en het liefst je motor uit het zicht stallen. Daarnaast is een goede diefstalverzekering een must. Ook kan een dief het GPS signaal blokkeren.

De zin

Maar in mijn ogen ben je er dan nog niet, ja de motor is veelal verzekerd voor de dagwaarde of de nieuwwaarde. Maar ben je zo iemand als ik die zijn motor volhangt met accessoires en uiteindelijk ook nog een band mee opbouw, dan krijg je nooit dezelfde motor terug.

Daarnaast ook nog een stukje karma. Als je motor gestolen wordt wens je dief van alles toe en wil je het liefst dat de dief gepakt wordt, echter bij een diefstal waarbij je dus niet weet waar de motor naar toe is, zal je er nooit achter gekomen of de dief ooit gepakt wordt.

Daarom heb ik een tracker aangeschaft.

Met een goede GPS tracker zou je gewaarschuwd worden als er iemand aan je motor zit, als er iemand mee wegrijdt en als de motor weggesleept wordt. Daarnaast kan je de motor na diefstal in veel gevallen real time volgen dit verhoogd de pakkans aanzienlijk.

SIZZAPP

Na een beetje verdiepen heb ik gekozen voor een relatief onbekend merk hier in Nederland genaamd SIZZAPP.

Ik wilde namelijk dat de tracker iets meer doet dan enkel alleen tracken. En het meest belangrijke. Ik wil niet dat de tracker mij ook nog eens maandelijks of jaarlijks geld kost.

Bij SIZZAPP betaal je een eenmalig bedrag van rond de 200 euro (afhankelijk van welke versie) en daarbij krijg je een levenslang abbonoment. Daarna krijg je nog wat extra functies.

Voor mij zijn de belangrijkste extra functies:

  • Stroom van de accu
  • Het tracken van je routes
  • Waarschuwing bij een lege accu van de motor

 

De tracker zelf, klein, robuust en waterdicht.

Installatie

De installatie is redelijk simpel, zoek je accu op verbind de tracker met de twee polen en zoek een plekje voor je tracker ergens op je motor. De tracker is water en stof dicht dus je bent vrij flexibel met plaatsen.

De app

Tegenwoordig is een app hartstikke belangrijk. En de SIZZAPP app werkt uiteraard prima.

Te vinden in de app store en in de Google Play Store.

De app zelf.

 

Voordelen van deze tracker

  • Geen terugkerende kosten
  • Meer dan alleen tracken
  • Geen lege accu meer op je motor
  • Geen lege accu van de tracker
  • Eigen batterij

Nadelen van deze tracker

  • Direct op de accu, dus makkelijker te vinden (maar de eigen batterij houd het ook even vol
  • Kan soms moeilijk zijn om een plekje te vinden

Samengevat, voor mezelf is het ook een stukje gemoedsrust, en weer een leuke reden om een motor gerelateerde gadget te kopen.

Zoek je nou ook een tracker, en lijkt je die van SIZZAPP wat?

Klik dan op deze link en gebruik de code DROOMMOTOR voor 15% korting!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *